Metsä – Suomalaisen onnellisuuden ehtymätön lähde

Suomalaiset ja metsä ovat erottamattomasti sidoksissa toisiinsa. Tämä kävi ilmi myös tekemästämme Onnellisuuskyselystä suomalaisille. Metsä on meille paljon enemmän kuin pelkkä luonnonympäristö; se on mielenrauhan, voiman ja onnellisuuden lähde. Metsässä kävely ja luonnon kauneudesta nauttiminen erityisesti syksyn tullen, tuo meille mahdollisuuden hidastaa tahtia, hengittää syvään ja tuntea yhteys luonnon kanssa. Syksy metsässä on erityinen kokemus. KunJatka lukemista ”Metsä – Suomalaisen onnellisuuden ehtymätön lähde”

Läsnäolon harjoittelu: Tie onnellisuuteen ja kestävään hyvinvointiin

Kuinka saavuttaa menestystä ja onnistua työelämässä ilman, että poltamme itsemme loppuun? Stanfordin onnellisuustutkijan Emma Seppälän mukaan läsnäolo on yksi tärkeimmistä taidoista kestävässä työelämässä. Kun muistamme pitää ensin huolta hyvinvoinnistamme, muu onnistuminen seuraa perässä. Onneksi meillä on monia erilaisia keinoja lievittää stressiä ja parantaa hyvinvointiamme. Yksi tehokas tapa saavuttaa tasapainoa ja mielenrauhaa arjessa on läsnäolon harjoittelu.Jatka lukemista ”Läsnäolon harjoittelu: Tie onnellisuuteen ja kestävään hyvinvointiin”

Luonto vahvistaa hyvinvointia ja kohentaa mielialaa

Kuvittele hetki raikas metsän tuoksu, pehmeä sammal jalkojesi alla ja lintujen laulu ympärilläsi. Nämä ovat suomalaisille tuttuja hetkiä, jotka tuovat sydämeen rauhaa ja iloa. Luonto on syvällä suomalaisessa identiteetissä, ja sen vaikutus onnellisuuteemme ja hyvinvointiimme on merkittävä. Suomessa luonto on kaikkialla läsnä. Metsät, järvet, saaristo ja tunturit tarjoavat ainutlaatuisia kokemuksia, jotka parantavat mielialaa, vähentävät stressiäJatka lukemista ”Luonto vahvistaa hyvinvointia ja kohentaa mielialaa”

Onnellisuudesta

Onnellisuus on monella tavalla jännittävä ilmiö. Kahvipöytäkeskusteluissa törmää näinä päivinä usein ajatukseen, että onnellisuus on jokseenkin turhaa. Omasta onnellisuudesta ei juuri viitsi kohkata, kun ympärillä on niin paljon ongelmia ja vaikeuksia – on sotaa ja ilmastonmuutosta ja monenlaista muuta ahdistavaa ja stressaavaa. Mitä hyötyä siitä onnellisuudesta on? Ensinnäkin, sun onnellisuus ei ole keneltäkään pois! PikemminkinJatka lukemista ”Onnellisuudesta”

Olemme mukana kansainvälisessä positiivisen psykologian maailmankongressissa (IPPA2021)

Tätä viikkoa on niin odotettu! Vaikka kesä on parhaimmillaan, suurin osa tästä viikosta menee meillä nenät kiinni läppärin näytössä, sillä vuorossa on upea ”7th International Positive Psychology World Congress” (IPPA2021)! Tapahtuman enemmän kuin ajankohtaisena teemana tänä vuonna on ”Wellbeing for all”. Yhteensä 100 mahtavaa maailmanluokan puhujaa ja 1500 osallistujaa yli 40 maasta. Tästä ei tuleJatka lukemista ”Olemme mukana kansainvälisessä positiivisen psykologian maailmankongressissa (IPPA2021)”

Onnellisuudesta elinvoimaa ja kilpailukykyä

Onnellisuuserot ovat suurentuneet – onnellisimmat ovat aiempaa onnellisempia ja onnettomimmat aiempaa onnettomampia. Onnellisuus kuuluu kaikille ja onnellisuustutkimusinstituutti onkin mukana luomassa maailmaa, jossa se on mahdollista. YK:n maaliskuussa julkaiseman onnellisuusraportin mukaan Suomi on jälleen maailman onnellisin maa. Teemme siis jotain oikein. Mutta samaan aikaan suomalaiset ovat korkealla masennus-, uupumus- ja itsemurhatilastoissa¹. Ristiriita tulosten välillä on tuonut esille tarpeenJatka lukemista ”Onnellisuudesta elinvoimaa ja kilpailukykyä”

Miten onnellisuutta voisi lisätä?

Kysyin alkukesällä sadalta suomalaiselta toimitusjohtajalta onnellisuudesta ja ilahduin, kuinka paljon asia sai kiinnostusta. Valtaosa vastaajista piti onnellisuutta edustamansa yrityksen merkittävänä kilpailuetuna. Onko suomalainen toimitusjohtaja onnellinen ja mikä hänet tekee onnelliseksi? Yli 78 % vastaajista arvioi oman onnellisuutensa korkeaksi (4 tai 5 asteikolla 1-5) viimeisen puolen vuoden ajalla.  Kun suomalaiset toimitusjohtajat kuvailivat onnellisuuttaan, he mainitsivat useinJatka lukemista ”Miten onnellisuutta voisi lisätä?”